Tel.0767929401 sau email:gheneanicoleta@yahoo.com
CUPRINS
Cum se face...
(2)
Evenimente
(1)
Figurine 3D
(65)
Martisoare comestibile
(2)
Minitortulete si briose
(8)
Ornamente de Craciun
(22)
Ornamente de iarna
(21)
Ornamente de primavara
(39)
Ornamente de revelion
(4)
Ornamente pentru botez
(145)
Ornamente pentru majorat
(54)
Ornamente pentru nunta
(99)
Ornamente pentru Paste
(8)
Ornamente pentru Ziua Indragostitilor
(6)
Ornamente si decoratiuni pentru torturi
(295)
Prajituri si alte deserturi
(3)
Premii
(5)
Retete culinare
(8)
Torturi 3D
(176)
Torturi aniversare
(292)
Torturi cu figurine 3D
(261)
Torturi cu flori
(145)
Torturi cu ornamente 2D
(100)
Torturi cu personaje Disney
(145)
Torturi cu poze
(11)
Torturi de botez
(45)
Torturi de nunta
(21)
Torturi de sarbatori
(26)
Torturi diverse
(165)
Torturi ornate cu frisca
(58)
Torturi pentru 8 Martie
(18)
Torturi pentru adulti
(189)
Torturi pentru copii
(254)
Torturi pentru evenimente speciale
(127)
Torturi pentru logodna
(23)
Torturi pentru majorat
(63)
Faceţi căutări pe acest blog
miercuri, 23 martie 2011
Prajitura cu nuca
Retea este urmatoarea:
Pentru blatul cu nuca:-4 oua
-o cana de zahar mai marisoara
-o cana de lapte
-o cana de ulei
-1 praf de copt stins in putin a zeama de lamaie
-o cana cu nuca macinata
-faina cat cuprinde sa fie un aluat moale,care se toarna in tava
Se pun toate ingredientele intr-un lighean si se amesteca toate dupa care se adauga cate putina faina pana ce ajunge la consistenta dorita.Se coace pana ce se rumeneste deasupra.
Pentru crema:-300 ml frisca
-2 cani cu nuca prajita si macinata sau cat dorim sa fie de consistenta crema
-4 linguri de zahar
-2 oua
-o lingura de amidon
-1 plic gelatina Dr oetker
-o cana de lapte
Gelatina se pune la hidratat in putina apa rece.Intr-o craticioara se pune zaharul la caramelizat .Galbenusurile de la cele 2 oua se freaca cu amidonul si laptele si se toarna peste zaharul caramelizat. Din acest moment se amesteca incontinuu cu telul la foc mic pana se dizolva tot zaharul si se ingroasa compozitia.Se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata si nuca macinata si se da la racit.
Intre timp se bate bine frisca iar cand s-a racit crema sau cel putin sa fie doar calduta,se pune cate putin din crema peste frisca fara sa se amestece energic pana se incorporeaza toata crema de nuci in frisca.
Crema obtinuta se intinde uniform peste blat (care se insiropeaza inainte cu putin sirop caramel) iar peste ea se face o glazura de ciocolata sau se topeste ciocolata cu putina frisca iar deasupra se presara nuca prajita si zdrobita. Apoi se da la frigider pana a doua zi sau cateva ore.Este foarte buna.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adauga un comentariu