Am gasit undeva intr-un e-book in limba engleza o reteta de pasta de ciocolata cu zahar praf si am incercat-o dupa ce am convertit masurile.Se lucreaza destul de bine doar ca se usuca foarte tare si trebuie manipulate cu foarte mare grija florile dupa ce se usuca pentru ca sunt putin casante.Florile pe care le-am facut cu aceasta pasta sunt astea:
Reteta este urmatoarea:
1.Pasta de ciocolata adica 2 cubulete de ciocolata menaj alba se topesc la microunde pana se inmoaie(aprox 1 minut si jumatate) si apoi se adauga colorantul se amesteca bine si se adauga o lingurita de energizant se amesteca pana se aduna toata pasta si se dezlipeste de pe peretii vasului si se amesteca cu pasta de zahar.
2.Aceasta pasta se amesteca cu aceeasi catitate de pasta de zahar a carei reteta este urmatoarea:
5 gr gelatina hidratata in 60 ml apa
50 gr ulei de palmier adica 3 linguri potrivite
50 gr amidon alimentar
600-650 gr zahar pudra
50 gr amidon alimentar
600-650 gr zahar pudra
2 linguri de miere 5 gr gelatina hidratata in 60 ml apa (1 Cup)
50 gr ulei de palmier (este in gr deoarece are o stare semisolida)
50 gr amidon alimentar
600-650 gr zahar pudra
50 gr ulei de palmier (este in gr deoarece are o stare semisolida)
50 gr amidon alimentar
600-650 gr zahar pudra
Punem intr-un ibric apa calda
Adaugam 5 gr adica jumatate plic gelatina
Se adauga si mierea . Se lasa la hidratat, apoi se pune in b.m pe foc, avand grija sa nu fiarba. Este foarte important acest amanunt. Dupa ce s-a topit gelatina si mierea, se pune uleiul de palmier. Se amesteca, ca sa devina fluid si se lasa la racit.
Se pune in vasul de mixer, si se adauga amidonul si 2 linguri de zahar pudra. Se amesteca incet cu o spatula de silicon, pana la omogenizare, si racirea completa a compozitiei. Se adauga restul de zahar pudra si se mixeaza pe viteza cea mai mica, cu dispzitivul de aluat.
Mixam amestecul pana se incorporeaza tot zaharul. Incercam cu mana daca pasta este lipicioasa. Daca da, mai adaugam 50 gr zahar. De aceea am spus la inceput 600-650 gr zahar. Deci punem la inceput 600 gr.
De regula la 650 gr pasta are consistenta care trebuie, si nu este lipicioasa.
De regula la 650 gr pasta are consistenta care trebuie, si nu este lipicioasa.
Se face o turta de pasta care se pune in folie alimentara, si se tine la frigider aproximativ 24 de ore. Dupa aceea poate fi folosita pentru imbracat torturile. Daca dorim un tort colorat, se poate pune colorantul in timpul mixarii. Pentru asta , oprim mixerul, si cu un bat de frigaruie punem
cate putin colorant pasta. Atentie, pigmentul este foarte puternic. Punem putin la inceput, si adaugam daca e cazul. Colorarea pastei in timpul mixarii ne scuteste de mult efort. Inainte de a folosi pasta, trebuie scoasa la temperatura camerei cel putin 2 ore. Inainte de folosire, se framanta bine, pe o planseta unsa cu ulei de cocos, sau ulei de palmier. Pentru o mai buna omogenizare, la framantat, mai adaugam ulei de palmier. Framantatul este foarte important, pentru a obtine o textura buna a pastei.
Reteta am preluat-o de la Viorica si am incercat-o zilele trecute este foarte buna.
Deci se amesteca cele 2 paste foarte bine si se da la frigider 24 de ore sau pana la folosire.
Vai cat de bine arata macii tai!
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca ai rezolvat problema comentariilor si multumesc pt premii!
asta e reteta de pasta de zahar de la viorica?
RăspundețiȘtergereLivia,Multumesc frumos!
RăspundețiȘtergereAlice,da asta este si e foarte elastica si alba ca zapada o sa fac poze cu ea mai spre seara.Am mentionat in continutul postarii ca e de la ea si ii multumesc inca odata.Numai ca eu am incercat sa o combin cu pasta de ciocolata ca si in cartea aceea.Normal ca acolo nu era reteta asta de pasta de zahar ca la ei la americani au altfel de ingrediente dar cea de ciocolata era la fel.Link-ul cu reteta lui viorica e asta:http://vioricacakes.blogspot.com/2011/03/cum-fac-pasta-de-zahar.html
Nu stiu inca cum as putea face sa pun si e-bookuri cu torturi ca sunt foarte utile si am foarte multe dar sunt pdf si nu stiu cum sa le pun pe blog.
Pentru ceva atat de frumos meriti niste premii pe care ti le ofer cu drag.Te astept sa ti le ridici.
RăspundețiȘtergereO seara linistita.
Foarte frumosi macii... si trandafitii... Nu am mai auzit pana acum de pasta de ciocolata!
RăspundețiȘtergereAndreea! Multumesc frumos pentru premiile oferite.O sa le primesc cu mare grag.
RăspundețiȘtergerefelis! Multumesc! Da au iesit destul de frumosi sper ca data viitoare sa-mi iasa si mai bine.
Nico,ma bucur ca in sfarsit pot sa-ti las si eu comentarii(o perioada nu puteam...cred ca au fost ceva probleme la blogul tau)...felicitari si pentru maci,mi-au placut tare mult
RăspundețiȘtergereSant superbi macii tai !
RăspundețiȘtergere